Etanoliautoilu yleistyy vauhdilla

1.10.2018 | Tuomo Isokivijärvi | StepOne Tech Oy:n toimitusjohtaja

Meillä StepOne Techilla ollaan nyt jo vuosia tehty töitä vihreämmän autoilun eteen. Tavoitteenamme on tarjota kaikille yhtäläinen mahdollisuus siirtyä uusiutuvan energian käyttöön tieliikenteessä. Toimintakenttämme muuttuu jatkuvasti niin paikallisesti kuin globaalissakin mittakaavassa. Suomessa eletään tieliikenteessä murroksen aikaa, kun valtio on alkanut tukea monia erilaisia yksityisautoilun kestävämpiä vaihtoehtoja. Ensi kertaa on nyt alettu tukea myös sellaisia vaihtoehtoja, jotka ovat tavallisten ihmisten kukkarolle sopivia.

St1 Bionolix tehdas Hämeenlinnassa St1 Bionolix tehdas Hämeenlinnassa

Trafin viimeisimpien tilastojen mukaan etanoliautoilu yleistyykin itse asiassa paljon vauhdikkaammin kuin sähköautoilu ja yhtä hyvää vauhtia kuin kaasu-autoilu. Tälle on ihan selkeä syy; nykyisen auton päivittäminen etanolille on taloudellisesti erittäin edullista ja nyt kannattavampaa kuin koskaan. 200 euron muutostuen avulla auton päivitys etanolille on melkein ilmaista ja maksaa itsensä takaisin paljon ajavalla jo muutamassa kuukaudessa.

Trafin mukaan (30.9.2018 tilanteeseen perustuva tieto) sähköautojen hankintatukea on varattu vuoden 2018 aikana noin 150 kappaletta, ja muuntotokihakemuksia kaasu- ja etanoliautoille on saapunut 962 kpl. Näistä yli 90% eli 888 kappaletta on etanolimuunnoksille. Suomen tieliikenteeseen tulee siis monenlaisia ekologisempia menopelejä kiihtyvää tahtia. Meillä StepOne Techillä ollaan tästä trendistä luonnollisesti iloisia nyt kun eFlexFuel-etanolipäivityksiä asennetaan autoihin Suomessa ja ympäri maailman tällä hetkellä tiheämpään tahtiin kuin koskaan.

Etanolipäivityksen kohdalla iso osa ekologisuudesta perustuu kiertotalouteen, missä suositaan uusiutuvaa energiaa, raaka-aineita kierrätetään ja jo valmistetut hyödykkeet käytetään loppuun asti. Ympäristön huomioiminen ei aina edellytä uuden ostamista, ympäristön kannalta kertakäyttökulttuuri on itse asiassa harvoin hyvä ratkaisu. Tulemmekin avaamaan tätä aihepiiriä kattavammin myös tutkimustiedon valossa tulevissa blogikirjoituksissamme.

Etanoliautoilu ilmentää hyvin samaa teemaa, mistä maailmalla on puhuttu jo pitkään – ihmiskunnan kulutus ja fossiilisten polttoaineiden käyttö ovat kestämättömällä tasolla. Ratkaisujen, joita otetaan laajamittaisesti käyttöön, pitäisi vähentää tarvetta ostaa uutta ja alentaa painetta kuluttaa koko ajan enemmän ja enemmän. Samaan aikaan näiden ratkaisujen tulisi olla massojen käsien ulottuvissa. Tämän päämäärän eteen meillä StepOne Techissä tehdään hommia joka päivä.

Varmista yhteensopivuus

Hakutulokset:

Autoosi sopivat seuraavat tuotteet:

Lähetä tiedustelu

Jos et löydä autoasi yhteensopivuuksista niin voit jättää meille yhteensopivuuskyselyn. Vastaamme mahdollisimman pian.

Suoritetaan hakua... Älä päivitä sivua!

Lähetetään viestiä... Älä päivitä sivua!

Kiitos viestistäsi!

"Kiitos, kun tiedustelit eFlexFuelin yhteensopivuutta! Sait sähköpostiisi vahvistusviestin yhteensopivuuskyselystä. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Lähetys epäonnistui.

Tarkista antamasi tiedot!

Päivitä sivu ja yritä myöhemmin uudestaan...

Nyt tapahtui jokin virhe!

Päivitä sivu ja yritä myöhemmin uudestaan...

Voit varmistaa autosi yhteensopivuuden ja myös ostaa tuotteen vesa@steponetech.com tai soittamalla 050 380 5246 (Vesa Vaine). Muista mainita autosi rekisterinumero!


Teknikkomme tarkistaa vielä ajoneuvosi yhteensopivuuden ennen tuotteen toimitusta. Palautamme aina rahasi heti, mikäli eFlexFuel-laite ei olekaan yhteensopiva.

Huomioithan seuraavat asiat:

  • eFlexFuel-laite ei ole yhteensopiva Diesel-moottoreihin
  • eFlexFuel-laite ei ole yhteensopiva suoraruiskullisiin moottoreihin esim. TFSI, TSI, CGI, FSI, GDI, EcoBoost
  • Jos vaihdat eFlexFuel-laitteen toiseen autoon, ole ensin yhteydessä tekniseen tukeemme.
  • Motonetissä myytävät tuotteet voivat poiketa tämän taulukon yhteensopivuudesta. Varmista oikea tuote Motonet-asiakaspalvelusta tai tuestamme.