Tieliikenne vihreämpään suuntaan vuonna 2019 etanoliautojen vauhdittamana!

11.2.2019 | Tuomo Isokivijärvi | StepOne Tech Oy:n toimitusjohtaja

Tieliikenteessä on monia erilaisia ekologisen yksityisautoilun vaihtoehtoja. Kaikkia näitä vaihtoehtoja tarvitaan. Suomessa on paljon autoilijoita, jotka eivät halua tai pysty käyttämään paljoa rahaa autoiluun. Silti suomalaisilla on suuri halu osallistua ilmastotalkoisiin. Nykyisen bensiiniauton päivittäminen käyttämään etanolia onkin edullisin käytössä oleva ekologinen vaihtoehto, jolla yksityisautoilun päästöjä voidaan leikata jopa 80 %.

Tähtiniemen silta Heinolassa Tähtiniemen silta Heinolassa

Etanolipäivityksiä tehtiin Suomessa vuonna 2018 enemmän kuin koskaan ennen, noin 1 250 kappaletta. Vuoteen 2017 verrattuna kasvua oli noin 170 %. Koska autonvalmistajat eivät enää tarjoa Suomessa tehdasvalmisteisiä flexifuel-vaihtoehtoja, etanoliautoilun kehitys on Suomessa eFlexFluelin ja etanolinjakelijoiden varassa.

Yksi suurimmista motivaattoreista eFlexFuelin kehittämiseksi on ollut halu mahdollistaa ekologinen yksityisautoilu kaikille, erityisesti niille, joille taloudellisten syiden vuoksi se on ainoa mahdollinen keino. eFlexFuelia käyttävät asiakkaamme ovatkin vähentäneet fossiilisia kasvihuonekaasupäästöjään jo yli 13,5 miljoonaa kiloa.

Hyvä lähtökohta alkaneelle vuodelle 2019 on se, että ekologisempi autoilu on todella kattavasti saatavilla kuluttajien pihoissa jo valmiiksi odottaville autoille. eFlexFuel mahdollistaa ekologisen yksityisautoilun varsin laajalle automallikirjolle. Vuosien varrella eFlexFuelilla on päivitetty etanolille autoja aina 0,6-litraisesta moottorista 8,1 litraiseen, alle 50 hevosvoimasta yli 700 hevosvoimaan ja 80-luvun lopun autoista aina vuoden 2019 autoon asti. Näihin autoihin lukeutuu yli 1 000 erilaista mallia 48 eri automerkiltä – aina Ferrarin 360 Modenasta Lada Samaraan.

eFlexFuelilla varustetuilla autoilla läpäistiin syksyllä myös päästölaboratoriomittaukset EURO6-standardin mukaisissa päästöteisteissä Sveitsissä ja Ranskassa.

Entä mikä on tilanne ulkomailla? Ranska päivitti juuri lainsäädäntöään mahdollistamaan etanoliautoilun kasvua. Tämä näkyi heti kuluttajien käytöksessä, ja StepOne Techin vienti Ranskaan kasvoikin vauhdilla vuonna 2018. Ranskassa on tehty monia uudistuksia, joilla pyritään tukemaan tieliikenteen päästöjen vähentämistä. Näihin keinoihin kuuluu esimerkiksi uusiutuvan polttoaineen fossiilista kevyempi verotus. eFlexFuelilla varustetuilla autoilla läpäistiin syksyllä myös päästölaboratoriomittaukset EURO6-standardin mukaisissa päästöteisteissä Sveitsissä ja Ranskassa. Pian Keski-Euroopassa kulkeekin täysin uusia autoja bioetanolilla, suomalaisen teknologian turvin.

eFlexFuelin vuosi oli monella tavalla kehitystä täynnä. Etanoliautoilun näkymät ovat maailmalla hyvät, koska tieliikenteen päästöihin on alettu kiinnittää aiempaa enemmän huomioita ja etenkin edullisille ja tehokkaille ratkaisuille on tarvetta samalla kun keskivertokuluttajat odottavat kalliimpien vaihtoehtojen hintojen laskua.

2019 tuleekin tuomaan tullessaan monia eFlexFueliin liittyviä uutisia. Haluamme tänä vuonna tehdä etanolipäivityksen tekemisen entistä tunnetummaksi ja helpommaksi vaihtoehdoksi auton merkistä ja mallista riippumatta. Etanoliautoilun tulevaisuus näyttää varsin valoisalta ja meillä StepOne Techillä uskotaan, että myös Suomessa saadaan vielä hienoja asioita aikaan ja tieliikennettä uudistettua yhä vihreämpään suuntaan!

Varmista yhteensopivuus

Hakutulokset:

Autoosi sopivat seuraavat tuotteet:

Lähetä tiedustelu

Jos et löydä autoasi yhteensopivuuksista niin voit jättää meille yhteensopivuuskyselyn. Vastaamme mahdollisimman pian.

Suoritetaan hakua... Älä päivitä sivua!

Lähetetään viestiä... Älä päivitä sivua!

Kiitos viestistäsi!

"Kiitos, kun tiedustelit eFlexFuelin yhteensopivuutta! Sait sähköpostiisi vahvistusviestin yhteensopivuuskyselystä. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Lähetys epäonnistui.

Tarkista antamasi tiedot!

Päivitä sivu ja yritä myöhemmin uudestaan...

Nyt tapahtui jokin virhe!

Päivitä sivu ja yritä myöhemmin uudestaan...

Voit varmistaa autosi yhteensopivuuden ja myös ostaa tuotteen vesa@steponetech.com tai soittamalla 050 380 5246 (Vesa Vaine). Muista mainita autosi rekisterinumero!


Teknikkomme tarkistaa vielä ajoneuvosi yhteensopivuuden ennen tuotteen toimitusta. Palautamme aina rahasi heti, mikäli eFlexFuel-laite ei olekaan yhteensopiva.

Huomioithan seuraavat asiat:

  • eFlexFuel-laite ei ole yhteensopiva Diesel-moottoreihin
  • eFlexFuel-laite ei ole yhteensopiva suoraruiskullisiin moottoreihin esim. TFSI, TSI, CGI, FSI, GDI, EcoBoost
  • Jos vaihdat eFlexFuel-laitteen toiseen autoon, ole ensin yhteydessä tekniseen tukeemme.
  • Motonetissä myytävät tuotteet voivat poiketa tämän taulukon yhteensopivuudesta. Varmista oikea tuote Motonet-asiakaspalvelusta tai tuestamme.