Kokemuksia asiakkailta

Poimintoja Facebookista

Kim Jakobsson

"Eilen asennettu Mitsubishi Outlander PHEViin. Keskikulutus ei noussut lainkaan 300 km pätkällä seurattuna. Todennäköisesti sähköllä kiihdyttävissä hybrideissä kulutuksen nousu on minimaalinen. Asentajan mukaan näissä ei ole ollut mitään ongelmia. Suosittelen!"

Sauli Huovinen

"Vuosi nyt menty etanolipäivityksellä ja tyytyväinen olen. On tienannut jo itsensä. Vääntöä tuntuis olevan paremmin. Kylmällä käynnistyy heikommin, mut aina käynnistyy. 😊"

Juha K Vaara

"Hei vaan, nyt on ajettu C5 Citikalla, 4 vuotta moitteettomasti, ei ongelmia. 🌿"

Veijo Matikka

"4:ttä kesää jo ajettu etanolilla."

Ville Uski

"Hyvin pelaa myös ke20 corolla tolla re85lla 👍👍👍🤔🤔"

Tomi Jumisko

"Mulla vm 2000 grand voyager. 1.5 v ajettu ja toimii hyvin."

Lars Olof Andersson

"Nyt ajettu 3kk ja työmatkat ei tunnu enää lompakossa.. (Volvo 850). Tehoa on tarpeeksi ja vetää jo alakierroksilla.. 👍"

Janne Meriläinen

"Hyvin pelaa Volvo s60 2.4 vapari"

Antti Timonen

"Minulla jo toinen E85 auto.Saksalainen ja nyt vanha vm.-03 Voyager.Säästöä tulee joka kilometri."

eFlexFuel kokemuksia

Rohkeasti vaan siirtymään etanoliautoiluun! Suosittelen tätä ekologisempaa vaihtoehtoa. 😊

Anna-Sofia Tampereelta

Honda Civic 1.8 (2006)

Mistä kuulit eFlexFuelista?

Sain kuulla eFlexFluelista avomieheltäni. Aluksi olin hieman epäileväinen sen suhteen mutta kuultuani laitteesta lisää kiinnostuin.

Olitko kuullut ratkaisusta ennen tai olitko ajatellut omaa hiilijalanjälkeäsi liikenteessä?

Itselleni se tuli ajankohtaiseksi vaihtoehdoksi kun työmatkani piteni reippaasti ja minun on kuljettava autolla. Minua oli joskus mietityttänyt autoilun ekologisuus ja nyt vielä enemmän kun ajoa tulee noin 150 kilometriä työpäivän aikana.

Mikä sinua askarrutti oman auton päivittämisessä eniten?

Toimiiko laite ja tuleeko siitä jotakin ongelmia autolleni. Laite on toiminut moitteettomasti eikä ole vaikuttanut autooni.

Kuinka pitkään ja paljon olet nyt ehtinyt ajamaan etanolilla?

Noin vuoden verran ja melkein 40 000 kilometriä.

Miten etanoliautoilu on eronnut bensiinillä ajamisesta?

Ei ole eronnut millään lailla, auto kulkee samalla tavalla. Joskus kylmällä kelillä pitää startata pari kertaa jos auto on seissyt pitkään. Etanolin saatavuus on hyvä omalla työreitilläni sekä muutenkin, joten senkään suhteen ei ole ollut ongelmaa.

Miten olet hyötynyt etanoliautoilusta?

Rahallisesti olen hyötynyt jo yli 500 euroa. Vaikka etanolia menee suhteessa enemmän niin se on todella paljon halvempaa etenkin näillä bensan hinnoilla, joten säästöä tulee!

Suosittelisitko ratkaisua muillekin?

Ehdottomasti! Kannattaa selvittää sopiiko laite omaan autoon.

Kerro terveisesi muille autoilijoille :)

Rohkeasti vaan siirtymään etanoliautoiluun! Suosittelen tätä ekologisempaa vaihtoehtoa. 😊


eFlexFuel kokemuksia

Pääsee säästämään ympäristöä, tukemaan suomalaista työllisyyttä ja säästämään rahaa!

Juhani Tuominen

Citroen C5 3,0l V6 (204 hv)

Mistä kuulit eFlexFuelista?

Löysin itse eFlexFuelin sivut internetistä, kun aloin etsimään tietoa bensiiniauton päivittämisestä E85:lla toimivaksi.

Mikä sinua kiinnosti autosi päivittämisessä bioetanolille?

Bioetanolin käyttäminen bensiinikäyttöisessä autossa alkoi kiinnostamaan minua 2015 syksyllä jolloin polttoaineiden hinnat olivat hyvin korkeat. Olin usein tankatessani kiinnittänyt huomiota, E85 hintaan ja sitten eräs ilta aloitin etsimään tietoa internetistä, miten tavallisessa bensiiniautossa voisi käyttää bioetanolia polttoaineena. Tietoa alkoi löytyä kohtalaisen paljon enimmäkseen englanniksi ja kävi ilmi, että autoon tarvitaan muunnossarja. Muunnossarjoista tietoa etsiessäni törmäsin hyvin äkkiä kotimaisen eFlexFuel sarjan verkkosivuihin.

Oletko olut tyytyväinen ratkaisuusi?

Olen ollut 100% tyytyväinen bioetanolin käyttöön bolttoaineena.

Mitä käyttäjäkokemuksia olet saanut?

Minulla on ollut eFlexFuel sarja useammassa autossa ja tälläkin hetkellä kotitaloudessamme huristellaan bioetanolilla. Kokemukset mitä olen saanut bioetanolilla ajamisesta ovat pääsääntöisesti positiivisia, kukkaron pohjalle on jäänyt euroja säästöön sekä tankatessa hymyilyttää, kun tankki tulee täyteen muutamalla kympillä. Hyvä mieli tulee myös siitä tiedosta, että polttoaine mitä käytän on tuotettu biojätteestä ja se on kotimaista. Auton pakokaasukaan ei haise kitkerälle, kun talvisin autona päältä lumia puhdistelee.

Ainoana negatiivisenä asiana pitää mainita etanolin bensiiniä heikommat kylmäominaisuudet joiden takia pitää hieman muuttaa autoilun tottumuksiaan. Auto on hyvä muistaa ennen liikkeelle lähtöä lohkolämmittää tai äkkilähdön sattuessa, jos auton joutuu käynnistämään lohkolämmittämättä on sitä hyvä tyhjäkäyttää hetki, koska joskus kylmässä säässä ja kylmällä koneella tuntuu kiihdyttäessä pientä tahmeutta joka häviää, heti kun moottori on lämminnyt. eFlexFuelin oppivan kylmäkäynnistystoiminnon ansiosta kaikki autot ovat kuitenkin startanneet kovimmissakin pakkasissa, jopa -30 asteen pakkasessa, ilman lisälämmitystä.

Suosittelisitko oman bensa-auton päivittämistä muillekin?

Ehdottomasti suosittelen eFlexFuelia muillekkin autoilijoille. Sarja maksaa itsensä takaisin jopa alle vuodessa, riippuen ajokilometreistä ja näin pienellä sijoituksella pääsee mukaan puhtaampaan autoiluun omalla vanhalla autolla. Pääsee säästämään ympäristöä, tukemaan suomalaista työllisyyttä ja säästämään rahaa.


eFlexFuel kokemuksia

Suosittelen isolla kädellä kaikille, jotka haluavat ajaa edullisemmin ja ekologisemmin!

Tommi Riihimäki

BMW 325i 2,5l 2007 (214 hv)

Mistä kuulit eFlexFuelista?

Kuulin flexfuelista kaveriltani jo kauan sitten, mutta palasi uudelleen mieleeni kun vaihdoin auton BMW:hen, joka veikin bensaa vähän reippaammin.

Mikä sinua kiinnosti autosi päivittämisessä bioetanolille?

Kiinnosti juuri tuo edullisuus ja paljon kivempi tankata kun 50 eurolla saa tankin jo täyteen. :)

Mitä käyttäjäkokemuksia olet saanut?

En huomaa eroa oikeestaan missään muussa kun kovalla pakkasella, jos lähtee ajamaan heti kun on käynnistänyt auton. Vähän huonommin ensimmäiset minuutit vaihtaa automaatissa vaihdetta isommalle, mutta parin minuutin lämpiämisen jälkeen eroa ei enään huomaa ollenkaan.

Suosittelisitko oman bensa-auton päivittämistä muillekin?

Suosittelen isolla kädellä kaikille, jotka haluavat ajaa edullisemmin ja ekologisemmin!


Insinöörityö E85 vaihtoehtona bensiinille...

Risto Peltomäki, Simo Savolainen

Nissan Primera 2.0 2000

Johdanto

Muutostyön kohteena käytettiin bensiinikäyttöistä vuoden 2000 Nissan Primera -henkilöautoa 2-litraisella ja nelisylinterisellä SR20DE-moottorilla. Muutostyötä ennen autolla oli ajettu noin 150 000 kilometriä bensiinillä. Auton yleinen toimintakunto ja lambdan toiminta tarkastettiin ennen asennusta suoritetun päästömittauksen perusteella.

Tehomittauksista

Tehokäyristä huomataan, että tehot ovat vähintään yhtä hyvät E85-polttoaineella kuin bensiinillä.

Moottorin vääntömomentti kasvoi hieman polttoaineen vaihdon myötä E85:llä. Tuloksista voidaan havaita, että E85:llä moottorin vääntömomentti on koko kierrosalueella vähintään yhtä korkea kuin bensiinillä.

Koko insinöörityö löytyy osoitteesta: E85 vaihtoehtona bensiinille

Medialle sivulta voit löytää myös muita eFlexFuel E85-päivityksestä ja etanolista tehtyjä tutkimuksia.


Juho Virkkala

JDM club of Finland RY Puheenjohtaja

Toyota Supra 1989 3.0 24v turbo (300 hv)

Mikä sinua kiinnosti autosi päivittämisessä bioetanolille?

Bioetanoli on huikeaa tavaraa. Uusiutuvaa ja moottori pysyy puhtaana sekä onhan se ahdetussa moottorissa valtava etu monessakin suhteessa ja ennen kaikkea sopivan edullista.

Oletko olut tyytyväinen ratkaisuusi?

Kyllä. kaikki autot ovat toimineet etanolilla vuodesta 2012.

Mitä käyttäjäkokemuksia olet saanut?

eFexFuelista jäi hyvä maku suuhun. Elektroniikka on laadukasta eikä mitään hikipajalla tuotettua roskaa (Kyllä! kurkkasin sisälle). Kesti kaiken mitä sen tarvii kestää ja jatkaa elämäänsä jo seuraavassa autossa (uuden tekniikan ja moottorinohjauksen myötä). Toimi minunkin yllätyksekseni todella hyvin myös viritetyssä turbo moottorissa ja ei mennyt laihalle vaikka sai aika paljon kenkää pitkin tätä 2 vuoden ajanjaksoa jolloin se minulla oli kiinni.

Suosittelisitko oman bensa-auton päivittämistä muillekin?

Aivan varmasti AINA! ja teen sitä jatkuvasti. Minun mielestäni bensalla ajaminen on turhaa ja tyhmää. Se a) saastuttaa enemmän b) sotkee moottorin c) ei kestä ahtopaineita läheskään kuten etanolilla ajettavat vehkeet ja lisäksi puristuksia voi olla huomattavasti enemmän kuin bensa vehkeissä. Eli yhteenvetona: Jos haluat suojella luontoa aja etanolilla ja jos se ei oo prioriteetti vaan haluat säästää rahaa niin valitse etanoli tai jos haluat yksinkertasesti saada autosta lisää jerkkua valitse etanoli :) ps. ne huhut että autot ei kestä etanolia on pitkälti huhuja vain. älkää niitä säikähtäkö.

eFlexFuel kokemuksia

Kaikki autot ovat toimineet etanolilla vuodesta 2012...


eFlexFuel kokemuksia

...en ole tankannut muuta kuin E85 asennuksen jälkeen...


Kim Karlsson

Cadillac Escalade Base 6.2l V8 2007 (403 hv)

Mistä kuulit eFlexFuelista?

Löysin teidän sivunne netistä 2016 kun rupesin miettimään jos saisin silloisen autoni toimimaan jotenkin E85 polttoaineella.

Mikä sinua kiinnosti autosi päivittämisessä bioetanolille?

Minua kiinnosti kotimaisuus ja ekologisuus, mutta myöskin tietysti edullinen hinta. Syy miksi ei silloiseen autoon tullut asennettua oli, että oli 30 km lähimpään E85 asemaan ja näin on edelleenkin, mutta säästöt ovat vielä suurempia nykyisen auton kohdalla. Säästöä jää vielä vaikka käyn siellä tankkaamassa.

Oletko olut tyytyväinen ratkaisuusi?

Olen ollut tyytyväinen, en ole tankannut muuta kuin E85 asennuksen jälkeen. Oman autoni ECU olisi suoraan voinnut ohjelmoida käyttämään E85 liittämällä siihen etanolianturin, mutta ne kustannukset olivat paljon suurempia kun eFlexFuel modulin hankkiminen.

Mitä käyttäjäkokemuksia olet saanut?

Tähän asti on toiminut hyvin, mutta nyt on vasta 3000 km takana E85 polttoaineella. Mitään eroa bensiiniin en ole huomannut, paitsi vaikuttaa olevan hieman enemmän vääntöä ja tietysti haju kun käynnistää kylmänä. Ei ole vielä ollut kylmempää kun -4 astetta, mutta silloin lähti aivan normalisti käyntiin ensi yrittämällä ilman lämmitystä. Joten nähtäväksi jää miten toimii kylmemmällä. Autossa on Webasto joka sekin näyttää toimivan E85 polttoaineella joten sitä käyttämällä tuskin syntyy ongelmia kovallakaan pakkasella.

Suosittelisitko oman bensa-auton päivittämistä muillekin?

Ilman muuta suosittelen :) Sarja oli erittäin helppo asentaa itse ja tämä uusi malli ei edes erota muista moduleista konehuonessa paitsi eFlexFuel logosta.


Jos haluat jakaa omat kokemuksesi eFlexFuelista niin ota yhteyttä info@eflexfuel.com.

Varmista yhteensopivuus

Hakutulokset:

Autoosi sopivat seuraavat tuotteet:

Lähetä tiedustelu

Jos et löydä autoasi yhteensopivuuksista niin voit jättää meille yhteensopivuuskyselyn. Vastaamme mahdollisimman pian.

Suoritetaan hakua... Älä päivitä sivua!

Lähetetään viestiä... Älä päivitä sivua!

Kiitos viestistäsi!

"Kiitos, kun tiedustelit eFlexFuelin yhteensopivuutta! Sait sähköpostiisi vahvistusviestin yhteensopivuuskyselystä. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Lähetys epäonnistui.

Tarkista antamasi tiedot!

Päivitä sivu ja yritä myöhemmin uudestaan...

Nyt tapahtui jokin virhe!

Päivitä sivu ja yritä myöhemmin uudestaan...

Voit varmistaa autosi yhteensopivuuden ja myös ostaa tuotteen vesa@steponetech.com tai soittamalla 050 380 5246 (Vesa Vaine). Muista mainita autosi rekisterinumero!


Teknikkomme tarkistaa vielä ajoneuvosi yhteensopivuuden ennen tuotteen toimitusta. Palautamme aina rahasi heti, mikäli eFlexFuel-laite ei olekaan yhteensopiva.

Huomioithan seuraavat asiat:

  • eFlexFuel-laite ei ole yhteensopiva Diesel-moottoreihin
  • eFlexFuel-laite ei ole yhteensopiva suoraruiskullisiin moottoreihin esim. TFSI, TSI, CGI, FSI, GDI, EcoBoost
  • Jos vaihdat eFlexFuel-laitteen toiseen autoon, ole ensin yhteydessä tekniseen tukeemme.
  • Motonetissä myytävät tuotteet voivat poiketa tämän taulukon yhteensopivuudesta. Varmista oikea tuote Motonet-asiakaspalvelusta tai tuestamme.